вівторок, 29 січня 2019 р.

Вшануймо пам'ять Героїв Крут

Похожее изображение








29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії.
Багато років тому 300 «мучнів українських» пішло в безсмертя. Юнаки-герої показали приклад мужності, відданос­ті і незборимості духу. Герої не вмирають. Вони живуть у пам'яті і справах наступних поколінь. Будьмо патріотами, любімо свою багатостраждальну матір-Україну. Сьогодні вона, як ніколи, потребує нашої допомоги.
Учитель історії Яцкевич Катерина Іванівна підготувала та провела інформаційні години по класах, з метою ознайомлення учнів з однією із трагічних сторінок історії України, виховання почуття поваги до тих, хто заради незалежності України віддав своє життя.
Студенти Київського університету та юнкери Першої військової школи на станції Крути 29 січня 1918 року в глибокому снігу, при великому морозі, в легкому одязі, з поганим озброєнням п’ять годин стримували навалу багаточисельного ворога. Справжні сини України, потрапивши до полону, не просили помилування, і коли їх вивели на розстріл, вони заспівали «Ще не вмерла Україна».
Бій під Крутами був хоч і невеликою, але значною за своїми наслідками частиною українських визвольних змагань. Саме тому ми, нащадки, повинні зберегти в собі ту непереможну любов до Батьківщини, яку мали студенти і гімназисти, що загинули під Крутами.

Картинки по запросу вшануймо пам'ять героїв крут сайт школи


Дата 29 січня 1918 року увійшла в українську історію як день пам’яті мужніх героїв, що душу й тіло поклали за самостійність, волю та незалежність України. Героїчний бій на залізничній станції Крути під селищем Крути - це жертовність молодих патріотів - українських вояків, студентів і гімназистів. «Понад все вони любили свій коханий край», - писав про крутянців Павло Тичина. Тому метою виховних заходів, які відбулися у школі, стало не тільки вшанування пам’яті студентської молоді, яка віддала життя за Україну, а виховання почуття глибокої поваги до історії України, гордості за наш народ, відчуття свідомого громадянина своєї держави.

Картинки по запросу вшануймо пам'ять героїв крут сайт школи

Немає коментарів:

Дописати коментар