понеділок, 17 грудня 2018 р.

Нашій школі 50 років!


15 грудня в Переселенській загальноосвітній школі святкували ювілей. 50 років тому, 1 вересня 1968 року, будівельники вручили дирекції закладу символічний ключ від двоповерхової красивої будівлі - нової школи. До цього навчання відбувалося в 5 пристосованих приміщеннях. Того ж року в це приміщення прийшли перші випускники 10 класу. Той час і сьогоднішній день відділяє 50 років. Впродовж півстоліття наша школа розвивалась, мужніла, славилась своїми традиціями і пишалась випускниками – хорошими людьми – талановитими фахівцями, громадськими та державними діячами, вчителями, лікарями, невтомними працівниками агропромислового комплексу. Наші випускники приводили в школу своїх дітей, їх діти – внуків, і тому наша шкільна родина росте і процвітає донині.
Напередодні ювілею учні, вчителі, працівники закладу доклали немало зусиль, щоб гідно зустріти найжаданіших гостей – випускників. Учні, а особливо учні 9-11 класів (Альона Губенко, Вадим Молчан, Ілона Прус, Руслана Семененко, Дарина Говорун, Єлизавета Воловик, Юлія Колисан, Алан Онопрійчук) із задоволенням готували вітальні плакати, прикрашали святкову залу, учасники художньої самодіяльності – музичні вітання, а педагогічний колектив надавав їм посильну допомогу. 
Як наші учні чекали цього свята! Як вони старались бути найкращими – і це їм вдалося!
«Зеленеє жито, зелене, хорошії гості у мене…» У словах цієї пісні всі емоції, що супроводжували свято. Сивочолі чоловіки та поважні жінки знову стали учнями, влились в ту шкільну сім’ю, яка нині здобуває знання в рідній школі. 
Окрім випускників, на ювілей завітали ветерани педагогічної праці, а також поважні гості: сільський голова Вадим Циганок, заступник Кагарлицького міського голови Олег Пурій, директор Кагарлицької ЗОШ №2 ім. В.П.Дашенка Ірина Горбач, вчителі, що свого часу працювали в нашій школі, - Микола Омелянюк, Надія Гудзь.Вони привітали шкільну родину з ювілеєм, вручили грошові сертифікати, цінні подарунки.Не залишились осторонь і випускники: від золотих медалістів вітав рідну школу Олександр Бутенко, який передав для закладу підручники з програмування. А один з випускників, Олег Собченко, вітаючи рідний заклад, передав книги для бібліотеки. Не залишились осторонь і наші спонсори – В’ячеслав Сарапин, Микола Семенець, Світлана Коноплянко, Олексій Мірошник, Юрій Носенко, Юрій Дудник, Микола Жайворонок. Хлібом-сіллю зустрічала школа довгожданих гостей. Шматочок святкового короваю дістався кожному з присутніх, аби вони на довгі роки запам’ятали цю подію. 
Найщирішими вітаннями та бурхливими оплесками зустріли присутні вчителів – ветеранів педагогічної праці: Віру Прокопівну Вашеку - колишнього завуча школи, Надію Миколаївну Андрущенко – педагога-організатора та вчителя початкових класів. 
І свято розпочалося! Ведучі - вчитель фізичної культури Ігор Гач та учениці 10 класу Ілона Прус і Руслана Семененко - привітали присутніх і дали старт святковій частині вечора. Незабутні емоції викликали у присутніх гумористичні сценки наймолодших – учнів початкової школи (Назіма Давлатова, Олександр Кобрин, Ірина Захарко, Святослав Ластівка).Чудові пісні та іскрометні танці подарували присутнім дитячі вокальні та танцювальні колективи «Перлина», «Веселка», «Мрія». Вчительський гурт «Оберіг» у складі Лариси Дринь, Тамари Ходаревої, Тетяни Владики та Оксани Губенко вніс нотку дорослості концерту, виконавши пісні «Вчителька», «Попурі» та «Черешенька» і був зустрінутий бурхливими оплесками. Надовго присутнім запам’ятається чудове виконання пісень дуетом «Сім’я» Альони Губенко та її мами – педагога-організатора Оксани Губенко. Учні 9 та 11 класів Вадим Молчан, Роман Шаповал та Алан Онопрійчук виконали вокальний номер «Час юності моєї» у власному музичному супроводі. А далі – виступи випускників, які з великою повагою згадували своїх вчителів та епізоди з власного шкільного життя. 
Школі – 50 років. На жаль, не всі педагоги дожили до цього дня, тому світлу пам’ять про них вшанували хвилиною мовчання. Щастя, здоров’я і всіляких гараздів побажала присутнім директор Переселенської ЗОШ Балацька Зінаїда Петрівна. Її щирі слова, які йшли від самого серця, спонукали випускників різних років поділитись спогадами, згадати минуле, розповісти про свої досягнення у житті. Ще довго не гасло світло в шкільній оселі, ще довго не могли наговоритись та надивитись одне на одного наші випускники, а ми – сьогоднішні працівники, раділи з того, що зустріч вдалась на славу. Адже успіх кожної розпочатої справи – це спільне досягнення колективу вчителів та учнів, персоналу технічних працівників, батьків і всіх, хто не став осторонь такої важливої справи. Особлива подяка педагогу-організатору школи Оксані Губенко, яка змогла організувати такий прекрасний концерт і відкрила в наших учнів скільки нерозкритих талантів. 
Живи, процвітай, мужній, радій новим учням, рідна школо, і гордо неси своє звання закладу середньої освіти ще не одне 50-річчя!

Тамара Ходарева (Бумбак)












































Немає коментарів:

Дописати коментар