пʼятниця, 15 лютого 2019 р.

День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.



З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.



    15 лютого 1989 року останній солдат перетнув афгансько-узбецький кордон біля містечка Термез. Відтоді ця дата увійшла в новітню історію як День пам’яті воїнів-інтернаціоналістів, День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.



Кожного року 15 лютого Україна вшановує учасників бойових дій на території інших держав, віддає шану усім тим, хто з честю і гідністю виконав свій військовий обов’язок у різний час. 
З метою забезпечення належної організації та проведення заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, поваги до історичного минулого українського народу, патріотичного виховання учнів у нашій школі відбувся урочистий захід, присвячений Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав.




На лінійці теплими словами учні та вчителі школи згадали про 
Юрченка М.А., який загинув в афганській війні. 
Вшанували пам’ять Лакея Петра Олександровича, який був учасником цієї війни і помер 15 лютого 2019 року. 



Згадали тих, хто залишився живим і проживає в с.Переселення -Григор’єва Анатолія та Устінову Ольгу.
Учитель історії Яцкевич Катерина Іванівна та педагог-організатор Губенко Оксана Володимирівна, які підготували цей захід, старалися через поезію та спогади донести до юних сердець головну думку :
«Війна – це безумство, невиправдана жорстокість».
У проведенні заходу взяли участь учні 4, 5, 8, 10 класів. Ведучими були Прус Ілона та Коваль Максим.




Для нас важливо пам’ятати про всі історичні віхи і робити висновки. Мирне небо, щасливе майбутнє ось ті життєві орієнтири до яких ми повинні прагнути.





Немає коментарів:

Дописати коментар