понеділок, 25 лютого 2019 р.

До Дня народження Лесі Українки



Є люди, як свічки,-
згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,-
горять і світять все життя.

Похожее изображение

Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий.
25 лютого у Переселенській  ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулася тематична лінійка, приурочена 148 річниці з дня народження Лесі Українки, яку підготували  учителі української мови та літератури Циганок Валентина Віталіївна та Калієвська Світлана Іванівна разом із учнями школи. Ведуча Ілона Прус, учениця 10 класу , розповіла про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося.
Школярі згадали життєвий і творчий шлях поетеси, декламували вірші Лесі і про Лесю, провели інсценізацію уривку з її твору.
 Майже з кожного класу діти підготували вірші Лесі Українки і цим ще раз довели, що Леся – неповторна. Її життя  – це подвиг митця, один з тих подвигів, що підносять людину в очах сучасників, роблять її зіркою в очах нащадків.








Немає коментарів:

Дописати коментар